9 τραγούδια για το σχολείο

Γιατί και οι μουσικοί υπήρξαν κάποτε (κακοί) μαθητές...

nirvana_781_x_1203

Nirvana: School
Τα τρία μέλη της μπάντας είχαν προβλήματα προσαρμογής στο σχολείο τους απο μικροί και φρόντισαν να κάνουν την εμπειρία τους αυτή τραγούδι. Ειδικά ο Kurt Cobain είχε αλλάξει τα μισά σχολεία της πολιτείας του Σιατλ!

sting_779_x_1169

Police: Don’t Stand So Close to Me
Ο Sting πρώτου γίνει ο πρώτος μπασίστας-ροκ σταρ εργαζόταν ως καθηγητής αγγλικών, με ιδιαίτερη μάλιστα πέραση στις νεαρές βρετανίδες που δίδασκε. Το τραγούδι αυτό μιλάει για το πόσο «πιεστική» μπορεί να γίνει κάποια στιγμή μια 16χρονη μαθήτρια.

deftones_770_x_1156

Deftones: Back to School

Ένα κομμάτι που η ίδια η μπάντα έχει σήμερα αποκηρύξει, θεωρώντας το ως “ένα λάθος, μια κακιά στιγμή στην δισκογραφία του συγκροτήματος, αφού θέλαμε απλώς να προκαλέσουμε”.

vanhalen_860_x_854


Van Halen: Hot For Teacher
Ένα τραγούδι από το μακρινό 1984, όταν οι Van Halen και ο κιθαρίστας τους Eddie Van Halen ήταν μακράν το πιο επιτυχημένο hair-rock συγκρότημα της εποχής τους.

floyd_662_x_990

Pink Floyd: Another Brick in the Wall, Part 2
Έγινε μέχρι και ύμνος των νοτιοαφρικανών μαθητών ενάντια στο καθεστώς του απαρτχάιντ. Θεωρείται το πρώτο τραγούδι διαμαρτυρίας απέναντι στο σκληρό παιδαγωγικό βρετανικό σύστημα -αλλά δεν είναι, καθότι τα χρονικά πρωτεία τα διατηρεί το παρακάτω...

supertramp_1250_x_833

Supertramp: School
Πέντε χρόνια πριν τους Floyd, το 1974, οι άγγλοι Supetramp κυκλοφόρησαν το, κατ' εμέ, καλύτερο τραγούδι της καριέρας τους. Μιλάει κι αυτό, όπως είναι προφανές, για την κακή παιδεία που ενδέχεται να βγει απο έναν αρχετυπικό τόπο εκπαίδευσης, όπως το σχολείο.

ramones_938_x_721

Ramones: Rock & Roll High School
Τραγούδι που έγινε ταινία (ή, μάλλον, το ακριβώς αντίστροφο) με θέμα ένα σχολείο που οι μαθητές του, όλως παραδόξως, αγαπούν το ροκ περισσότερο απ' τα μαθήματα. Η ταινία που αποτέλεσε αφορμή να γραφτεί, 25 χρόνια μετά, μια άλλη ταινία, το “School Of Rock”.

alicecooper_635_x_939

Alice Cooper: School’s Out
Ο Cooper εμπνεύστηκε το τραγούδι αυτό, όταν στα 16 του χρόνια, τον είχε ρωτήσει ο καθηγητής του “ποια είναι τα τρία καλύτερα λεπτά στη σχολική σου ζωή μέχρι στιγμής;” κι εκείνος απάντησε “τα τελευταία λεπτά της σχολικής χρονιάς”.

clash_1212_x_867

The Clash: Stay Free
Μέσα απ' το άλμπουμ τους “Give 'em Enough Rope”, ένα τραγούδι που συμβουλεύει, σαφώς και διόλου εμμέσως: μην ακούτε τους καθηγητές σας, αποκτήστε δική σας κρίση, αλλιώς δεν θα καταφέρετε ποτέ σας να είστε ελεύθερα πνεύματα. Πηγή: Queen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai