
Άσχημα είναι τα νέα για τους λάτρεις του κρέατος, καθώς πρόσφατη έρευνα αναφέρει πως...τα ποσοστά ορισμένων τύπων καρκίνου είναι πολύ μεγαλύτερα για εκείνους που καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας. Η έρευνα έγινε σε 500.000 Αμερικανούς μεσήλικες, τους οποίους οι επιστήμονες παρακολούθησαν επί μία δεκαετία. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η εκδήλωση καρκίνου του οισοφάγου ή του στομάχου συνδεόταν με την κατανάλωση κόκκινου κρέατος ή σκευασμάτων που φτιάχνονται από επεξεργασμένο κόκκινο κρέας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, εκείνοι που περιλάμβαναν πολύ κρέας στο διαιτολόγιό τους είχαν κατά 79% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τα συγκεκριμένα είδη καρκίνου. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που κατανάλωναν ετεροκυκλικές αμίνες (τοξικές ουσίες που δημιουργούνται όταν το κρέας μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες) είχαν μεγαλύτερα ποσοστά εκδήλωσης καρκίνου του οισοφάγου. Παρ' όλα αυτά, οι ερευνητές τονίζουν ότι όποιος τρώει κόκκινο κρέας δεν σημαίνει ότι θα προσβληθεί απαραίτητα και από καρκίνο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου