Michael Jackson: "Νεκρός αξίζει περισσότερο"

Οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον ήταν ένας θρήνος ατελείωτος για τον Μάικλ που «έφυγε» αλλά και μία γιορτή γεμάτη τραγούδι για τον Μάικλ που έζησε και άφησε πίσω του έναν μουσικό θησαυρό. Η οικογένειά του τίμησε τη μνήμη του... σε μία ιδιωτική τελετή, που την παρακολούθησαν μόνο τα τρία παιδιά του Μάικλ Τζάκσον, οι γονείς, τα αδέλφια και κάποιοι στενοί φίλοι του θρυλικού τραγουδιστή. Στη μνήμη του έγινε χθες και το «Forever Michael», μία μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση στο Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια. Πολλοί ήταν εκείνοι που παρευρέθηκαν στο «Beverly Hilton», αν και τα εισιτήρια για να τιμήσουν τη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον και να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο του κυμαίνονταν από εκατόν πενήντα έως πεντακόσια δολάρια. Το σύνθημα της βραδιάς ήταν η αγαπημένη φράση του Τζάκσον «Heal The World!», που σημαίνει «Γιατρέψτε τον κόσμο!».
Οι περισσότεροι ήταν θαυμαστές του, που τον αγάπησαν σαν να ήταν δικός τους άνθρωπος, έστω κι αν τον γνώριζαν μόνον από τα τραγούδια του. Το διαδικτυακό Voice Plate Productions ανέλαβε τη διοργάνωση αυτή, η οποία έγινε με τις ευλογίες της Κάθριν Τζάκσον, της μητέρας του Μάικλ. Εκείνη έχει πια τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε όλα, από την επιμέλεια των παιδιών του γιου της μέχρι τη διαχείριση της περιουσίας, μιας περιουσίας που πολλαπλασιάστηκε εντυπωσιακά τους τελευταίους δώδεκα μήνες. 

ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ 

Από τις 25 Ιουνίου 2009 μέχρι σήμερα μεσολάβησε ένας χρόνος χωρίς τον Μάικλ Τζάκσον αλλά γεμάτος από… Μάικλ Τζάκσον! Ο ξαφνικός θάνατός του έφερε τα πάνω κάτω στη συνείδηση του κόσμου και εκατομμύρια θαυμαστές του, ακόμη κι εκείνοι που τον είχαν ξεχασμένο, θυμήθηκαν τον βασιλιά της ποπ! Τα ραδιόφωνα άρχισαν να παίζουν τα τραγούδια του, εταιρείες παραγωγής να βγάζουν ντοκιμμαντέρ με τη ζωή του και οι δισκογραφικές να επανακυκλοφορούν συλλογές με τα χιτ που άφησαν εποχή. Η Sony Music επένδυσε 200 εκατ. δολάρια αγοράζοντας τα δικαιώματα να κυκλοφορήσει ανέκδοτα τραγούδια του Τζάκσον, με την προοπτική να βγάλει κέρδος σε μια επταετία. Από την πρώτη κιόλας χρονιά μπόρεσε να κάνει εισπράξεις 125 εκατομμυρίων! Τέτοια ήταν η απήχηση του κόσμου! Από τα πνευματικά δικαιώματα του ντοκιμαντέρ «This is it», τα χρήματα που άφησε ο Τζάκσον αυξήθηκαν κατά εξήντα εκατ. δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται τα δικαιώματα από τα DVDs. Μόνον η προκαταβολή για ένα video παιχνίδι που μαθαίνει στον παίκτη να κάνει τις φιγούρες του Μάικλ Τζάκσον ήταν της τάξεως των 26 εκατ. δολαρίων, χωρίς τα δικαιώματα στα κέρδη από τις πωλήσεις. Στις επιχειρηματικές κινήσεις που αβγάτισαν την κληρονομιά του Μάικλ Τζάκσον ήταν και τα έσοδα από το βιβλίο «Moon Walk», την αυτοβιογραφία του βασιλιά της ποπ. 
Το κοινό αγκάλιασε θερμά καθετί που αφορούσε το θέμα «Μάικλ Τζάκσον». Οι πάντες ανταποκρίθηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην «επιστροφή» του Τζάκσον, όταν ο Μάικλ ήταν ήδη πολύ μακριά! Το κύμα υστερίας και το σοκ ήταν μεγάλο και παγκόσμιο. 
Ο Μάικλ Τζάκσον στη ζωή του ήταν ένας σταρ. Ο θάνατός του όμως τον έκανε θρύλο! Η τεράστια μετά θάνατον επιτυχία του μεταφράστηκε σε πολλά εκατομμύρια δολάρια. Η υπερχρεωμένη περιουσία που άφησε πίσω του αβγάτισε τόσο, ώστε να καταγραφούν κέρδη της τάξεως του 1 δισ. δολαρίων! «Αν ο θάνατος του Ελβις ήταν κίνηση-ματ για την καριέρα του», όπως είχε πει κάποιος μετά τον θάνατο του βασιλιά του ροκ εν ρολ, ο ξαφνικός χαμός του Μάικλ Τζάκσον ήταν η απόλυτη γιατρειά στη χρεοκοπία του!
Το χρέος του Μάικλ Τζάκσον την παραμονή του θανάτου του ήταν πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, έχουν ξεχρεωθεί τουλάχιστον τα διακόσια εκατομμύρια από αυτό το τεράστιο χρέος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal». 
Εναν χρόνο μετά, το τοπίο για το ποιος φταίει για τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον παραμένει ομιχλώδες. Ως υπαίτιο η κοινή γνώμη έδειξε τον γιατρό που του έκανε τη μοιραία ένεση με το αναισθητικό για να τον κοιμίσει και τον καταδίκασε σε αιώνιο ύπνο. Ο δρ Κόνραντ Μάρεϊ συνελήφθη και έχει οριστεί δικάσιμος στις 23 Αυγούστου. Μέχρι τότε οι αρχές απαγόρευσαν στον δρα Κόνραντ Μάρεϊ να ξαναχρησιμοποιήσει το φάρμακο Propofol, αλλά δεν του απαγόρευσαν να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού, ενώ έχει καταβάλει και εγγύηση 75.000 δολαρίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Labels

Copyright © 2012 Afroditaki's World / Template by : Urangkurai